ONORARII AVOCATI

Intrebari Frecvente

Consultanta gratuita are un timp de maxim 10 minute. In acest timp clientul isi poate explica cazul sau litigiul in care se afla. Avocatul ia la cunostinta acest aspect si instinteaza clientul daca continua consultanta prezentand tarifele si onorariile acestuia.

Onorariile unui avocat se stabilesc in functie de gradul de litigiu pe care il aveti. Acestea pot fi onorarii calculate datorita unui anume volum de munca sau onorarii forfetare. 

  1. Onorariu calculat in functie de timpul sau volumul de lucru. 
  2. Asistenta juridica simpla sau personalizata.
  3. Natura si complexitatea cazului.
  4. Valoarea totala a litigiului.
  5. Abonament lunar.

O consultanta care depaseste mai mult de 10 minute se poate onora cu sume cuprinse intre 100 lei si 1000 lei pe ora. Tarifele difera de la caz la caz sau avocat.

Cum procesele difera de la caz la caz, tarifele se pot schimba in functie de complexitatea cazului dumneavoastra. Un proces poate dura 3 luni sau 2 ani. Un avocat care te va reprezenta intr-o instanta de judecata de 10 ori poate cere 1000 lei sau 5000 lei. Aceste tarife se pot stabili in functie de timpul acordat in fata unui complet de judecata, de consultatia avuta sau de complexitatea cazului.

Redactarea unei contestatii se stabileste in functie de amenda data. Daca ar fi sa vorbim in procente, aceasta s-ar calcula undeva la 33% din suma totata a amenzii dar nu mai putin de 120 lei. Pentru aceste tarife, primiti cererea de anulare a procesului verbal in format pdf direct pe email. Nu trebuie decat sa o semnati si sa o depuneti la judecatoria din raza careia amenda a fost data.

Avocat specializat in drept penal, drept civil, dreptul muncii, dretp administrativ, dreptul familiar, divort, partaj, etc